tag line

tag line

Sabtu, 23 Mac 2013

Dilema

Cukup mudah tajuk aku nak karang kali ini. DILEMA! Nak makan nasi atau nak makan mee? nak ke tasik atau nak ke pantai? nak joging atau nak rehat? Banyak lagi dilema yang akan dihadapi. Aku yakin dan percaya setiap manusia yang berada di atas muka bumi Allah ini pasti akan berhadapan dengan perasaan dilema. Dilema bukan sahaja untuk perkara yang besar tetapi untuk perkara yang kecil juga.

Entah kenapa kali ini aku cuba untuk menulis berkenaan dengan dilema? Adakah dilema yang aku hadapi ini terlalu besar berbanding dengan dilema yang aku hadapi sebelum ini? atau adakah dilema yang aku berdepan ini terlalu banyak dan sukar untuk aku pilih? Pelbagai persoalan yang timbul dalam benak aku yang kompleks ini. 


Apa pun aku akan cuba berdepan dengan dilema yang aku hadapi ini dengan tenang dan berhati-hati kerana setiap keputusan yang dibuat mungkin akan mengubah perjalanan hidup. Tak kira lah samada kesannya menyukarkan perjalanan atau pun meringkaskan perjalanan. Semoga keputusan yang akan dibuat adalah diredai olah Allah. Itu hendaknya. 

Tiada ulasan: